Underbart väder

Dock lite kyligt.. Har varit ute på långpromenad tidigt imorse, så mysigt. Nu ligger vi båda under en filt och gosar.


Igår var jag in till Uppsala i 2 omgångar för en patient som skulle till ackis sen in igen för att träffa Patrik och bowla och tror inte på fan att jag losa. Hur kan det komma sig?  måste ha revansch.  Tog sen ett glas vin på bullit mycket trevligt. nej nu ska ja fortsätta men rensningen av alla kläder.. Puss tja

Snön har kommit

Lite mer uppiggande i mörkret men va bra nära & dra på en vurp när ja gick t jobbet. Har precis kommit hem därifrån & sitter nu och vräker i mig chips..  tråkig vecka framför mig med bara jobb jobb & jobb men ska troligtvis hinna m en bowling runda på torsdag kväll , måste även hinna köpa d sista julklapparna. Mycket man ska hinna. men kul när det är fullt upp tycker ja..



Ha en bra kväll. Puss tja

Julstämning

Julskivan poppas, knäcken står & kokar & Lussebullsdegen jäser. själv dricker ja en lördags öl.. mys






Ledig helg

Haderian Hadera för det. Hade personal möte igår , tyckte det var bra kul ja men mycket förändringar och inte till de bättre. Funderar på om jag & Texas ska åka på julmarknaden i Alunda på söndag men får se om orken finns, behöver visserligen hämta min väska hos Jake där jag har allt mitt smink så har blitt smink fritt de senaste dagarna.


Ska kanske äta julbord i Forsmark då Gimo herrgårdsjulbord inte riktigt klaffar mig plånbok nu så där innan jul. 560:- riksdaler va fan kan dom ens få dit nå folk? Sägs ju iofs vara ett maffigt julbord men nehejj du 600 kan ja göra mycket roligare saker för .

Måndag

& äntligen är nätterna över..  Sov till 15.00  så har inte hunnit med så mycket idag förutom diskat o plockat undan lite. Ska fasta från kl.22.00 ikväll för ska ta en del blodprover imorn och ser de bra ut får ja ut den medicin ja vill ha.. Ska trycka i mig en fet pizza innan. sen kommer älsklings Texas





Bowling

Var in & spela bowling igår m jakke , sofie & johnny Kom två! ,Johnny vann bara för att han var nykter :)
Har nu 2 nätter att arbeta framför mig.. tröttsamt & bara tänka på d.

Lussebullar

Med kesella & mandelmassa:


ca 50 stycken

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g lätt Kesella
2 påsar (1 g) saffran , fast jag gillar den flytande bättre, men även då två påsar
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 150 g smör
500 g mandelmassa

Pensling:
2 ägg
hackad mandel
pärlsocker

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.

snodde receptet från http://cissigott.blogspot.com

Bakade bullarna idag och fan så goda dom blev =)

trött , tröttare , tröttast

Har inte gjort ett dugg idag. Sofie kom igår kväll så hon åkte hem idag på fm.
Janne var & hämta texas nyss.. dem är på valpkurs just nu så nu är man helt själv.




Blir kebab till middaaaa , sen se vem vet mest > halv åtta hos mig > bonden > oskyldigt dömd > hoppa i nattmössan

En utslagen texas.

Linas 3 hundar var här och sov över inatt.. dem har hållt igång från minut ett men nu ligger Texas helt utslagen på soffan.. Ja, han får ju egentligen inte vara på soffan men idag är jag snäll.


Är uttråkad men orkar ju inte ta för mig någonting heller, känns till & med vemodigt att åka in till Uppsala en fredag kväll nu för tin och försöka ha lite kul, ja och då måste det ju vara något fel. inte ens åka till Alunda pallar jag.
Sitter i min lght och kollar på efter 10 m malou von siwers till följd av hem till gården. Ja,herregud. Har tvätttid idag med mitt i allt mitt roliga nej nu är jag väl bitter.

RSS 2.0